Welzijn in de 21e eeuw

Op zoek naar innovaties en innovatief organiseren in de sociale sector

ESSAY

 

SHIFT HAPPENS

Prenten van Jörg Müller van het Zwitserse dorp Güllen door de jaren heen. De kat verandert niet (klik hier voor een grotere weergave). De titel boven de prenten, shift happens, komt van Adjiedj Bakas.

De boodschap? We staan aan de vooravond van een totaal nieuwe tijd waarin de mensen slimmer en socialer zijn dan ooit tevoren. Toch zullen er individuen zijn die niet meekomen vanwege een beperking, afkomst, slijtage, een life-event of een ongeval. En niemand hebben die ze helpt. Gaan we dat oplossen met het welzijnswerk van 1970? 1990? 2011? Zit daar dan verschil tussen? Echt? Of is welzijnswerk die witte kat die altijd dezelfde blijft?

Zorg + welzijn

cora postema
Delen op Facebook MySpace
 

De pagina van cora postema

Profielgegevens

Bij welke organisatie werk je?
St. Partnerzorg
In welke plaats?
Nieuwerbrug
Wat is de kernactiviteit van jouw organisatie?
Anders
In welke groep pas je het best?
Anders
Wat is het webadres van jou of je organisatie
www.partnerzorg.nl

Wat doe ik hier?

Ja, wat doe ik hier vroeg ik me af. Ik ben geen traditionele welzijnswerker, maar heb een groot hart voor 'samen leven'. Het plaatje op de website geeft de sfeer weer waarin ik leef.

In dat roze huis, voel ik me gesteund door de andere huizen. Vanuit dat roze huis heb ik contact met andere Nederlanders. Ik ga erheen, ze komen bij mij en we kennen elkaar al langer of nog veel vaker hebben we elkaar ontmoet via een discussie op Linkedin of via Twitter. Of wie weet... via dit platform over welzijn in de 21e eeuw.

Ik heb een visie op 'samen leven', en de rollen van de verschillende partijen daarin. Burgers, sterkere of zwakkere, overheid, hulpverleners, werkgevers, etc. etc. Vanuit die visie kijk ik naar Welzijn als sector die naar een samenleving streeft waar mensen 'wel' zijn. Ik zie de zorg daarvoor niet als een verantwoordelijkheid van de overheid of 'welzijnswerkers', ik zie dat als een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van ons allen als inwoners van een straat, wijk, dorp, stad, regio, land, wereld.

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van Welzijn in de 21e eeuw om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Welzijn in de 21e eeuw

Op 25 Januari 2012 om 21.26 zei John Beckers...

Hallo Cora,

Welkom bij Welzijn in de 21e eeuw. Stefan en ik zijn benieuwd naar jouw ervaring met innovatie in welzijn. Lees het essay of de samenvatting, en bekijk de presentatie, en laat weten wat je ervan vindt.

Heb je goede voorbeelden van echte innovatie, laat het ons weten.

Groet, John Beckers

 
 
 

© 2022   Gemaakt door John Beckers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden