Welzijn in de 21e eeuw

Op zoek naar innovaties en innovatief organiseren in de sociale sector

ESSAY

 

SHIFT HAPPENS

Prenten van Jörg Müller van het Zwitserse dorp Güllen door de jaren heen. De kat verandert niet (klik hier voor een grotere weergave). De titel boven de prenten, shift happens, komt van Adjiedj Bakas.

De boodschap? We staan aan de vooravond van een totaal nieuwe tijd waarin de mensen slimmer en socialer zijn dan ooit tevoren. Toch zullen er individuen zijn die niet meekomen vanwege een beperking, afkomst, slijtage, een life-event of een ongeval. En niemand hebben die ze helpt. Gaan we dat oplossen met het welzijnswerk van 1970? 1990? 2011? Zit daar dan verschil tussen? Echt? Of is welzijnswerk die witte kat die altijd dezelfde blijft?

Zorg + welzijn

Durmus Ali Can
  • Man
  • Utrecht
Delen op Facebook MySpace
  • Blogteksten
  • Discussies
 

De pagina van Durmus Ali Can

Profielgegevens

Bij welke organisatie werk je?
JoU
In welke plaats?
Utrecht
Wat is de kernactiviteit van jouw organisatie?
Welzijn
In welke groep pas je het best?
Leidinggevende
Wat is het webadres van jou of je organisatie
www.jou-utrecht.nl

Prikbord (3 commentaren)

Je moet lid zijn van Welzijn in de 21e eeuw om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Welzijn in de 21e eeuw

Op 11 April 2022 om 19.54 zei Stella Abud...

Goededag,

Hoe gaat het met je, ik heb interesse in je getrokken na het doornemen van je korte profiel en vond het nodig om je onmiddellijk te schrijven. Ik heb je iets heel belangrijks te vertellen, maar ik vond het moeilijk om me hier uit te drukken, omdat het een openbare site is. Zou je alsjeblieft contact met me kunnen opnemen op:(mrsstellaabudheir@gmail.com) voor de volledige details.

Prettige dag

Dank God zegene.

Stella.

Op 13 Februari 2012 om 9.35 zei John Beckers...

Leuk. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Ben zelf toevallig vorige week weer met jongerenwerk in aanraking gekomen toen iemand mij vroeg of ik stageplekkken wist voor 2 meiden en 1 jongen die de boot hadden gemist. Precies het moment waarop de schoolcarrière de mist in kan gaan.

Een van de dingen die ik mis in welzijnswerk zijn aansprekende ambities. Een missie waar ik op broed is "18 met een diploma". Zorgen dus dat over 10 jaar elk kind dat nu 8 is een diploma heeft. Elke jongere die dreigt uit te vallen terug in het spoor krijgen. Dat betekent samenwerking door alle sectoren heen, niet in deftige convenanten maar op micro-niveau. Per individu. Wat vind jij van zo'n ambitie? 

Op 12 Februari 2012 om 11.49 zei John Beckers...

Hallo Durmus,

Welkom bij Welzijn in de 21e eeuw. Stefan en ik zijn benieuwd naar jouw ervaring met innovatie in welzijn. Lees het essay of de samenvatting, en bekijk de presentatie, en laat weten wat je ervan vindt.

Heb je goede voorbeelden van echte innovatie, laat het ons weten.

Groet, John Beckers

 
 
 

© 2022   Gemaakt door John Beckers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden