Welzijn in de 21e eeuw

Op zoek naar innovaties en innovatief organiseren in de sociale sector

ESSAY

 

SHIFT HAPPENS

Prenten van Jörg Müller van het Zwitserse dorp Güllen door de jaren heen. De kat verandert niet (klik hier voor een grotere weergave). De titel boven de prenten, shift happens, komt van Adjiedj Bakas.

De boodschap? We staan aan de vooravond van een totaal nieuwe tijd waarin de mensen slimmer en socialer zijn dan ooit tevoren. Toch zullen er individuen zijn die niet meekomen vanwege een beperking, afkomst, slijtage, een life-event of een ongeval. En niemand hebben die ze helpt. Gaan we dat oplossen met het welzijnswerk van 1970? 1990? 2011? Zit daar dan verschil tussen? Echt? Of is welzijnswerk die witte kat die altijd dezelfde blijft?

Zorg + welzijn

Britta Lassen
Delen op Facebook MySpace
  • Blogteksten
  • Discussies
 

De pagina van Britta Lassen

Profielgegevens

Bij welke organisatie werk je?
Zelfstandige ondernemer
In welke plaats?
Nederland
Wat is de kernactiviteit van jouw organisatie?
Opleiding
In welke groep pas je het best?
Trainer
Wat is het webadres van jou of je organisatie
www.trainingwithatwist.nl

Prikbord (2 commentaren)

Je moet lid zijn van Welzijn in de 21e eeuw om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Welzijn in de 21e eeuw

Op 23 Mei 2011 om 17.52 zei John Beckers...

Hallo Britta,

Mooi-methode kende ik inderdaad evenals de problemen die je ermee oplost.

Bij WIJ hebben we de vrijwilligersgroepen die dichtbij staan meer de organisatie in gehaald. Ze werken met betaalde medewerkers samen in teams met als kader een paar uitgangspunten en spelregels die voor iedereen gelijk zijn. Hierdoor zijn we in staat geweest om de interne organisatie zo te verbeteren dat we nu echt een connectie hebben tussen stuur en wielen en tegelijk een groot mandaat voor de werkvloer.

Een van de positieve consequenties is dat functies niet meer zijn gebonden aan het soort dienstverband. Vrijwilligers mogen bijdragen op elke manier die ze willen, mits dit spoort met uitgangspunten en spelregels. Betaalde medewerkers laten als vanzelf meer zien welke bijzondere waarde hun werk oplevert wat weer goed is voor de ontwikkeling van hun vakmanschap.

Groet, John

 

 

Op 20 Mei 2011 om 22.17 zei John Beckers...

Hallo Britta,

Welkom bij Welzijn in de 21e eeuw (en bij Twitter). Fijn ook om weer eens een vakgenoot (sociaal-pedagoog) te zien. We zijn benieuwd wat je vindt van het essay en wat jouw ervaringen met innovatie in welzijn zijn, Heb je goede voorbeelden van echte innovatie, laat het weten.

Vriendelijke groet, John Beckers

 
 
 

© 2022   Gemaakt door John Beckers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden