Welzijn in de 21e eeuw

Op zoek naar innovaties en innovatief organiseren in de sociale sector

ESSAY

 

SHIFT HAPPENS

Prenten van Jörg Müller van het Zwitserse dorp Güllen door de jaren heen. De kat verandert niet (klik hier voor een grotere weergave). De titel boven de prenten, shift happens, komt van Adjiedj Bakas.

De boodschap? We staan aan de vooravond van een totaal nieuwe tijd waarin de mensen slimmer en socialer zijn dan ooit tevoren. Toch zullen er individuen zijn die niet meekomen vanwege een beperking, afkomst, slijtage, een life-event of een ongeval. En niemand hebben die ze helpt. Gaan we dat oplossen met het welzijnswerk van 1970? 1990? 2011? Zit daar dan verschil tussen? Echt? Of is welzijnswerk die witte kat die altijd dezelfde blijft?

Zorg + welzijn

Binnen onze organisatie zijn al veel goede projecten die met vrijwilligers worden uitgevoerd zoals:

sleutelfiguren, ouderenadviseurs, de formulierenbrigade, ABC project, Algemene Hulpdienst , de Buurtkamers, etc.

We denken nu na over de ontwikkeling van een activeringscentrum met werkprojecten voor o.a. mensen in een uitkeringssituatie en jongeren (zonder startkwalificatie), de inzet van een wijkregisseur waarbij we a.d.h.v. wijkscans een samenhangend dienstenaanbod op maat ontwikkelen. Daarbij maken we gebruik van ketenpartners. Is er iemand die hier al ervaring mee heeft?

www.destuw.nl

 

 

Weergaven: 83

Opmerking

Je moet lid zijn van Welzijn in de 21e eeuw om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Welzijn in de 21e eeuw

Reactie van John Beckers op 31 Maart 2011 op 21.33

Van alles wat je noemt zijn er organisaties die er ervaring mee hebben. Mooi en Divers in dit onderzoek participeren allebei in wijkscans, Combiwel heeft er een eigen vorm aan gegeven, in Breda kennen we wijkanalyses (link).

Wat we in ons onderzoek zochten en niet vonden is de ruil die het welzijn zoekt. Zie de tweede suggestie bij de conclusies: van de mensen zijn. Ga eens na voor wie je met jouw plan van waarde bent. Wie hebben er allemaal belang bij wat je gaat doen, en vinden die partijen dat zelf ook? Hoe kom je erachter of dat echt zo is? Of, om bij het begin te beginnen: bij wie komt jouw plan vandaan en waarom wil die dat?

Ketensamenwerking, is mijn ervaring, praat gemakkelijk weg maar is in de praktijk knap ingewikkeld (totdat het kwartje valt en dan is het heel simpel, alleen heb je een stuk minder partners dan bij het begin). Lees Jeroen Hoenderkamp's boek De sociale pijler (download hier) of de tekst Veranderen in netwerken over de ervaringen in Breda. Hoe samenwerkingsvaardig is jullie organisatie? Hebben jullie dat getoetst, zelfkritisch? Welke consequenties hebben jullie daaraan verbonden?

© 2022   Gemaakt door John Beckers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden