Welzijn in de 21e eeuw

Op zoek naar innovaties en innovatief organiseren in de sociale sector

ESSAY

 

SHIFT HAPPENS

Prenten van Jörg Müller van het Zwitserse dorp Güllen door de jaren heen. De kat verandert niet (klik hier voor een grotere weergave). De titel boven de prenten, shift happens, komt van Adjiedj Bakas.

De boodschap? We staan aan de vooravond van een totaal nieuwe tijd waarin de mensen slimmer en socialer zijn dan ooit tevoren. Toch zullen er individuen zijn die niet meekomen vanwege een beperking, afkomst, slijtage, een life-event of een ongeval. En niemand hebben die ze helpt. Gaan we dat oplossen met het welzijnswerk van 1970? 1990? 2011? Zit daar dan verschil tussen? Echt? Of is welzijnswerk die witte kat die altijd dezelfde blijft?

Zorg + welzijn

Hoe innovatief ben jij? Hier kun je het testen.

Dit is een simpele test en misschien zijn er nog veel betere maar als je nieuwsgierig bent naar jouw innovatievermogen ... Ik scoorde 28 punten. Jij?

Test jouw innovatievermogen hier.


Weergaven: 431

Opmerking

Je moet lid zijn van Welzijn in de 21e eeuw om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Welzijn in de 21e eeuw

Reactie van sander plompen op 1 Juni 2011 op 13.35
ik kom tot 25
Reactie van Gerty Vorsselmans op 23 Mei 2011 op 20.03
Leuke test, was de praktijk van alle dag maar zo simpel. Ik zal de vragen wel in mijn achterhoofd houden,, want het kan helpen, "het spul"te analyseren
Reactie van Stefan Cloudt op 23 Mei 2011 op 18.44
Mijn score is 25. Landschapsachitect luidt de conclusie. Metaforen is zeg maar helemaal mijn ding (zie ook artikel De maatschappelijke onderneming als metafoor, links onder in de kantlijn). Nu ik vanuit de trein naar buiten kijk, gaat die metafoor echt leven. Vraag me af hoe ik als landschapsarchitect de sector zou "ontwerpen". Hoe ga ik rekening houden met de aanhoudende (financiële) droogte. Terug naar de tekentafel of de natuur zelf meer ruimte geven (burgerschap)?

© 2022   Gemaakt door John Beckers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden