Welzijn in de 21e eeuw

Op zoek naar innovaties en innovatief organiseren in de sociale sector

ESSAY

 

SHIFT HAPPENS

Prenten van Jörg Müller van het Zwitserse dorp Güllen door de jaren heen. De kat verandert niet (klik hier voor een grotere weergave). De titel boven de prenten, shift happens, komt van Adjiedj Bakas.

De boodschap? We staan aan de vooravond van een totaal nieuwe tijd waarin de mensen slimmer en socialer zijn dan ooit tevoren. Toch zullen er individuen zijn die niet meekomen vanwege een beperking, afkomst, slijtage, een life-event of een ongeval. En niemand hebben die ze helpt. Gaan we dat oplossen met het welzijnswerk van 1970? 1990? 2011? Zit daar dan verschil tussen? Echt? Of is welzijnswerk die witte kat die altijd dezelfde blijft?

Is het niet mogelijk om een landelijke databank te ontwikkelen met daarin projecten die in ons land zijn ontwikkeld? Scheelt een hoop tijd en energie wanneer we niet telkens met elkaar het wiel opnieuw uitvinden.

Weergaven: 232

Opmerking

Je moet lid zijn van Welzijn in de 21e eeuw om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Welzijn in de 21e eeuw

Reactie van Marlies Overmars op 10 April 2011 op 21.17

Mensen, allemaal enorm bedankt voor jullie reacties. Ik ben al op een aantal websites geweest waarvan ik het bestaan niet eens wist. Erg goed. Binnen onze stichting zit ik in de taskforce: welzijn nieuwe stijl ... .

Daarbij is mijn input , mede dankzij jullie inbreng en suggesties,  van belang. Zodra ons plan van aanpak gereed is, hoop ik het concept te kunnen publiceren. Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties hierop. Maar zover is het nog niet .

Reactie van Harold Klaassen op 6 April 2011 op 18.05
@Michel,

Ik ben het met je eens dat er niet een versnipperd informatie landschap moet ontstaan. Ik vind echter wel dat die projecten voor iedereen goed toegankelijk moeten zijn, dus niet alleen voor 'professionals'. Daarnaast is het belangrijk dat iedereen nieuwe projecten kan aanmaken, deelnemers daaraan uitnodigen en dit project uitvoeren en rapporteren. Hierdoor activeer je mensen en dat is precies wat we willen doen; bottom-up creatie waardoor onderlinge verbinding toeneemt.
Reactie van Michel de Visser op 6 April 2011 op 17.47
Movisie heeft inderdaad een dergelijke databank (volgens mij één voor onderzoek en één voor projecten die zichzelf in de praktijk hebben bewezen). Daarnaast heeft Nicis ook een databank met documenten en artikelen. Het lijkt me niet handig om straks allemaal halfvolle databases te hebben, doordat iedereen het wiel opnieuw gaat uitvinden.
Reactie van Harold Klaassen op 6 April 2011 op 13.31
Met Social Brigade zijn we dat ook aan het doen. Het verschil met de andere initiatieven is dat je bij lopende projecten deelnemers kunt uitnodigen/zelf kunt meedoen. Daarnaast levert het het platform dat we bouwen coördinatie tools voor projecten, crowdfunding functionaliteiten en nog veel meer.
Reactie van John Middelkoop op 6 April 2011 op 9.53

Er wordt daar in een aantal sectoren volop aan gewerkt. Bijvoorbeeld bij Movisie het traject databank Effectieve interventies

http://www.movisie.nl/120393/def/home/effectieve_sociale_interventies/

 

Reactie van Stefan Cloudt op 4 April 2011 op 20.51

Juist. De adviseur die we spraken (Daniël Giltay Veth) concludeert dat ook in zijn onderzoek. Hij voegt er naast tijd en energie de term kapitaalsvernietiging aan toe: steeds met incidenteel geld opnieuw uitvinden van het wiel. Een databank zoals jij voorstelt, of een platform zoals hij het noemt, kunnen in die optiek efficiënte instrumenten zijn.

Wij willen met deze website in ieder geval aanzetten tot het delen van kennis en ervaringen over projecten die écht werken: over die innovaties die niet alleen nieuw zijn, geïmplementeerd en breken met bestaande tradities, maar vooral ook maatschappelijk effect hebben en relevant zijn voor de missie van de organisatie.

Door het delen van deze kennis en ervaringen ontstaat de 'database' bijna vanzelf, niet?

© 2022   Gemaakt door John Beckers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden