Welzijn in de 21e eeuw

Op zoek naar innovaties en innovatief organiseren in de sociale sector

ESSAY

 

SHIFT HAPPENS

Prenten van Jörg Müller van het Zwitserse dorp Güllen door de jaren heen. De kat verandert niet (klik hier voor een grotere weergave). De titel boven de prenten, shift happens, komt van Adjiedj Bakas.

De boodschap? We staan aan de vooravond van een totaal nieuwe tijd waarin de mensen slimmer en socialer zijn dan ooit tevoren. Toch zullen er individuen zijn die niet meekomen vanwege een beperking, afkomst, slijtage, een life-event of een ongeval. En niemand hebben die ze helpt. Gaan we dat oplossen met het welzijnswerk van 1970? 1990? 2011? Zit daar dan verschil tussen? Echt? Of is welzijnswerk die witte kat die altijd dezelfde blijft?

Zorg + welzijn

christine
  • Vrouw
Delen op Facebook MySpace
  • Blogteksten
  • Discussies

De vrienden van Christine

  • Stijn van der Heijden
  • Brechtje Walburgh Schmidt
  • joopkools
 

De pagina van christine

Profielgegevens

Bij welke organisatie werk je?
MOVISIE
Wat is de kernactiviteit van jouw organisatie?
Adviesbureau
In welke groep pas je het best?
Adviseur

Sociale innovatie/ Online wereldverbeteraar/ Linkenlegger/ Kennisjunk/ Kennisdeler/ Crowdsourcing/ Kennis& advies anders organiseren/ Duurzaam

Prikbord (3 commentaren)

Je moet lid zijn van Welzijn in de 21e eeuw om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Welzijn in de 21e eeuw

Op 24 Maart 2011 om 7.53 zei John Beckers...

Zeker met je eerste zin, wat wenselijk zou zijn, ben ik het helemaal eens. Helaas.

Tekst van een paar jaar terug: "Er zijn maar weinig bestuurders die zich realiseren hoe fundamenteel hun eigen gedrag moet veranderen, willen ze intern de veranderingen op gang brengen die nodig zijn om extern, samen met anderen, extra waarde voor gemeenschappelijke klanten te realiseren. In theorie en met de mond hebben sommigen het prima voor elkaar, hun gedrag echter spreekt elke dag opnieuw een andere taal. Medewerkers, zeker de conventionele, kijken naar gedrag".

Als jullie met de workshop een impuls kunnen geven om dit te doorbreken zijn we een heel eind.

Op 23 Maart 2011 om 22.36 zei John Beckers...
Grappig, "de organisatie erachter". Wij kwamen er op een gegeven moment achter dat er niet zoiets is als de organisatie aan de ene kant en de mensen aan de andere. De mensen zijn de organisatie. Dat is een van de aspecten van onze nieuwe naam WIJ. Zie mijn reflectie op WIJ en in de bronnenlijst het artikel van Strikwerda over control in postmoderne organisaties.
Op 23 Maart 2011 om 22.04 zei John Beckers...

Hallo Christine,

Welkom op dit platform. Ik las de aankondiging voor jullie sessie in april in de context van Hans Vermaak's taaie vraagstukken. Aardig om aan de hand van Hans' boek te kijken naar zo'n taai vraagstuk als sociale stijging of huiselijk geweld, en dan niet uit te komen in de fuik die Jeroen Hoenderkamp zo mooi beschrijft in De sociale pijler.

Misschien gaat er door socale media en communities vanzelf wel een heleboel veranderen. Door wikileaks-achtige media worden niet alleen overheden en bedrijven transparant maar ook gezinnen en mensen zelf. En natuurlijk welzijnsorganisaties. Wat doen we in welzijn met de inzichten uit Menno Lanting's Connect!

Jullie sessie ga ik zelf helaas missen maar als het goed is komen er twee collega's.

Veel plezier op deze site. Weet je voorbeelden van echte innovatie in welzijn, laat het ons weten.

Groet, John Beckers

 
 
 

© 2022   Gemaakt door John Beckers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden