Welzijn in de 21e eeuw

Op zoek naar innovaties en innovatief organiseren in de sociale sector

ESSAY

 

SHIFT HAPPENS

Prenten van Jörg Müller van het Zwitserse dorp Güllen door de jaren heen. De kat verandert niet (klik hier voor een grotere weergave). De titel boven de prenten, shift happens, komt van Adjiedj Bakas.

De boodschap? We staan aan de vooravond van een totaal nieuwe tijd waarin de mensen slimmer en socialer zijn dan ooit tevoren. Toch zullen er individuen zijn die niet meekomen vanwege een beperking, afkomst, slijtage, een life-event of een ongeval. En niemand hebben die ze helpt. Gaan we dat oplossen met het welzijnswerk van 1970? 1990? 2011? Zit daar dan verschil tussen? Echt? Of is welzijnswerk die witte kat die altijd dezelfde blijft?

Zorg + welzijn

Monique Potters
  • Vrouw
  • Nederland
Delen

De vrienden van Monique Potters

  • Stijn van der Heijden
  • Lies Gehring
 

De pagina van Monique Potters

Profielgegevens

Bij welke organisatie werk je?
Stichting Welzijn Ouderen Arnhem
In welke plaats?
Arnhem
Wat is de kernactiviteit van jouw organisatie?
Welzijn
In welke groep pas je het best?
Adviseur
Wat is het webadres van jou of je organisatie
www.swoa.nl

Prikbord (2 commentaren)

Je moet lid zijn van Welzijn in de 21e eeuw om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Welzijn in de 21e eeuw

Op 12 September 2011 om 22.46 zei Stijn van der Heijden...

Hoi Monique,

 

Ik ben samen met een goede vriend bezig met het opzetten van een landelijk initiatief om de participatie en betrokkenheid op lokaal niveau te verteren door middel van social media. Dit willen wij graag in samenwerking met welzijnsorganisaties realiseren om ze de terugkoppeling in de wijk te krijgen (en het dus niet alleen iets op internet wordt).

 

Aangezien het belangrijk is om zorgvuldig te kijken naar de aanpak zijn we nu op zoek naar ervaringen uit de praktijk met dergelijke innovatieve trajecten, vandaar dan ook dat ik je heb benadert. Uiteraard hebben we zoveel mogelijk punten uit het essay van John en Stefan proberen te verwerken, maar het is natuurlijk ook de praktische invulling die van belang is.

 

Concreet is mijn vraag dan ook of je toevallig tips hebt over succesfactoren en valkuilen bij innovatieve projecten. Mocht het je leuk lijken dan kan ik je ook een conceptomschrijving toesturen zodat je een beter beeld kunt vormen van het totale idee. Alle feedback is namelijk van harte welkom!

 

Graag ontvang ik je reactie.

 

Groeten,

Stijn

Op 5 April 2011 om 19.55 zei John Beckers...

Hallo Monique, 

Welkom op dit platform. Stefan en ik zijn benieuwd naar jouw ervaringen met innovatie in welzijn. Heb je goede voorbeelden, laat het ons weten.

Groet, ook aan Anita, John Beckers

 
 
 

© 2022   Gemaakt door John Beckers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden